Неврална Соматична Интеграция®

Първи модул 
 
23-26 Септември 2021 

НСИ® е революционен нов подход за осъзнаване на връзката между ума и тялото, който комбинира работата с тялото (Body Work) с най-актуалните открития на невробиологията и по-специално с откритията и прозренията на иновативна поливагусна теория на Д-р Стивън Порджес, която кореспондира с активирането на така наречената система за социална ангажираност – ССА.

НСИ® отива далеч отвъд традиционните подходи за работа с тялото, съсредоточавяйки методологията си върху базовите невронни мрежи, които са отговорни за симптомите, проявяващи се при преживяването на травма и емоционален дистрес.

Следвайки разработената методология в съчетание с интуитивното наблюдение, които позволяват на NSI фасилитатора да се “настрои изцяло на честотата” на невронните сигнали, идващи от клиента, практикуващият НСИ® отива отвъд симптоматичните прояви на травмата и си взаимодейства директно с вътрешноприсъщата себеизцелителна мъдрост на тялото. Освобождаването от натрупаните травми, коригирането на постуралните промени и деформации, редуцирането или пълното освобождаване от болката, повишената гъвкавост, откритостта в междуличностните отношения, както и придружаващата я социална ангажираност във взаимоотношенията, са само част от непосредствени резултати от работата с този иновативен метод.

Сложната и всепроникваща система от невронни мрежи в тялото осигурява пряката връзка между емоционалните състояния, менталните образи, вярвания и идеи, и телесните усещания и симптоми. Ако правилно се адресират съхранените физически, духовни, емоционални или ментални предизвикателства, както и съответстващите им физически индикатори, там, където те са налице, това автоматично довежда клиента до себеосъзнатост и невронно препрограмиране. Резултатът – соматичната невронна интеграция, се явява еквивалентът на премахването на артериалните плаки, което освобождава кръвният поток в артериите, така както соматичната невронна интеграция води до освобождаване на потока на енергия в тялото, а така също и до освобождаване на потока на информация, както на ниво нервна система, така и на ниво енергийна система. В резултат, мускулното напрежение и болката биват елиминирани, менталният и емоционалният дистрес също и това се случва без необходимостта от дълготрайна вербална психотерапия или от какъвто и да е друг подход за терапевтична интервенция.